Je bent hier
Home > Headlines > Rectaal- of oorthermometer

Rectaal- of oorthermometer

braun thermometerWij ouders zijn altijd wel op zoek naar producten die het leven met jonge kinderen gemakkelijker maken. Wanneer er dan een product is die belooft dit waar te maken is onze interesse gewekt. Helemaal als het betrekking heeft op de gezondheidstoestand van onze kindjes.

Dankzij de technologie die voortdurend in beweging is kunnen we nog meer voordelen uit producten halen. Ik was altijd al van het soort ‘zolang het werkt hoeven er geen fratsen bij’. En ik betrap mezelf erop dat ik deze denkwijze bij veel dingen heb. Maar feit is, niet alle fratsen zijn overbodig, sommige zijn zelfs nodig. En dat wil Braun met zijn ThermoScan 7 voor eens en altijd bewijzen.

Met mijn vastgeroeste denkwijze van ‘zolang het werkt hoeven er geen fratsen bij’ gebruik ik al vele jaren de rectaalthermometer en geloof me, bij ieder gebruik denk ik: waarom ook alweer? De billen worden al bij het aanzien ervan steevast dichtgeknepen en het meten resulteert in een drama. Kinderen vinden rectale meting erg vervelend. Dat is natuurlijk ook niet gek; een ziek kindje voelt zich ellendig en dan moet je nog zijn tempratuur via zijn poepgaatje opmeten. Dat is vanzelfsprekend geen pretje en voor het kind zelf kan dit nogal belastend zijn.

Ik heb al vaker de vraag gekregen waarom ik dan geen oorthermometer gebruik. Het antwoord hierop is simpel; voor mijn gevoel is een rectaalthermometer betrouwbaarder en nauwkeuriger, hiermee kun je een accurate meting doen. Een rectale thermometer geeft weliswaar wat meer ‘gedoe’ dan een oorthermometer, maar een nauwkeurige meting vind ik belangrijker.

Zo werd dus, toen ik dit product zag, mijn aandacht getrokken. Als we de nieuwe Braun ThermoScan 7 mogen geloven is kiezen tussen nauwkeurigheid of gemak vanaf nu verleden tijd. De ThermoScan®-oorthermometer van Braun schijnt niet alleen gemakkelijk in gebruik te zijn maar het werkt ook nog eens erg nauwkeurig. Daarnaast heeft de ThermoScan® 7 een gepatenteerde Age Precision® -technologie die ons, door rekening te houden met de exacte leeftijd van het kindje, bij het interpreteren van de lichaamstemperatuur helpt. Klinkt goed nietwaar?

Uit klinisch onderzoek blijkt dat de definitie van koorts verandert naarmate pasgeborenen groeien en kleine kinderen worden, en naarmate kleine kinderen volwassenen worden. Wat bij een kind van vier een normale temperatuur is, kan koorts zijn bij een pasgeborene. Met dit in gedachte heeft Braun de Age Precision® -technologie ontwikkeld. Met de Age Precision® -technologie kun je voor het meten de leeftijd van je kindje aangeven om zo nog nauwkeuriger te kunnen meten.

Als het om de beloftes van merken gaat ben ik niet snel overtuigd. Het is nou eenmaal zo dat merken de gewoonte hebben de werking van hun producten mooier te maken dan dat ze in werkelijkheid zijn. Desalniettemin zie ik wel de voordelen van de Braun ThermoScan 7 in. Een ziek kindje met een rectaalthermometer plagen is natuurlijk niet leuk en als de Braun ThermoScan 7 mij dezelfde (of misschien zelfs betere) nauwkeurigheid kan bieden dan een rectaalthermometer, dan ben ik all in.

Wat is jouw eerste indruk van de Braun ThermoScan 7? Wat voor soort thermometer gebruik jij?

Advertisement

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl
Top