Je bent hier
Home > Headlines > Movie Sunday | Passengers

Movie Sunday | Passengers

Ook in het nieuwe jaar ga ik verder met ‘Movie Sunday’ waarin ik mijn mening over bekeken films geef. De afgelopen twee weken heb ik al wat films bekeken, reviews hiervan kun je dus de komende weken wekelijks verwachten.  Voor nu ga ik van start met Passengers, een film die hoog op mijn lijst stond. Deze film is sinds eind december 2016 in Nederlandse bioscopen te zien. Lees je mee?

Een film die zich afspeelt op slechts één locatie heeft mij nooit echt aangesproken. In mijn hoofd is zo’n film gedoemd om te floppen. Maar wat heb ik mij gruwelijk vergist, Passengers heeft mij het tegendeel bewezen. Daarnaast ben ik geen fan van science fiction maar deze film vond ik super!

Het verhaal Terwijl Jim (Chris Pratt) en Aurora (Jennifer Lawrence) wennen aan het vooruitzicht om de rest van hun levens aan boord van het ruimteschip door te brengen, beginnen ze voor elkaar te vallen. Totdat ze ontdekken dat het schip in groot gevaar is. (bron: pathe.nl)
 

Mijn Mening
Passengers vertelt het verhaal van twee ruimtereizigers die vanuit de aarde naar een ver kolonieplaneet reizen. Een 120 jaar durende reis. Het megaluxe en ultramoderne ruimteschip Avalon vervoert duizenden mensen die allemaal kunstmatig in slaap gehouden worden. Maar wanneer er als gevolg van een onbekende storing twee passagiers 90 jaar te vroeg worden gewekt draait alles om overleven. Het besef dat zij hun bestemming niet levend zullen bereiken is aanwezig.

In de hoofdrol vinden we Chris Pratt als Jim Preston en Jenniffer Lawrence als Aurora Lana. De laatste kennen we allemaal wel van onder andere The Hunger Games.

Nu wil ik vanzelfsprekend niets verklappen, ik moet dus letten op wat ik schrijf en ik kan niet inhoudelijk op de film ingaan. Passengers heeft als film alle elementen die je van een goede film mag verwachten. De film is indrukwekkend en de verhaallijn origineel en supermooi in elkaar gezet. Het geeft een beeld van een mogelijke verre toekomst, een toekomst waarin de mensheid zich ooit in zou kunnen bevinden.

Passengers is een romantische science fiction movie met genoeg actie, drama maar ook comedy. Het heeft alle ingrediënten in huis en weet je te raken. De special effects zijn mooi en het decor prachtig. En daarnaast wordt goed gebruikgemaakt van het ultramoderne ruimteschip met een zwembad, speelhal en restaurants. Naarmate het verhaal vordert worden wij in diverse en interessante ontwikkelingen meegenomen. Dat de twee hoofdrolspelers als een logisch gevolg van eenzaamheid een romantische affaire zouden krijgen is natuurlijk voor de hand liggend. Maar voor de rest denk ik dat deze film je in spanning houdt. Robot-butler Arthur, gespeeld door Michael Sheen, wordt overigens heel sterk neergezet. En wanneer er een derde reiziger ontwaakt krijgt de film een wending en kunnen we kort van het acteerwerk van Laurence Fishburne genieten. Het is aan het drietal passagiers om de oorzaak van de storing te vinden, wat voor grote problemen op het ruimteschip zorgt. En dan is het natuurlijk de bedoeling om tijdig in te grijpen om zo naast het eigen ook de levens van alle duizenden mede passagiers te redden.

De cast van de film bestaat uit slechts vier mensen en wat hebben zij hun rollen prachtig neergezet. Echt super! Ik heb van de film genoten maar moet heel eerlijk zeggen dat ik een ander einde had verwacht, waardoor ik wellicht lichtelijk teleurgesteld achterbleef. Het is zo’n film waar je verschillende draai kunt geven aan het einde. Ik denk dat ik op een twist hoopte, wat er niet kwam. Desalniettemin ben ik heel enthousiast over deze film en raad het dan ook zeker aan.

Passengers is het naar mijn mening waard om in de bioscoop te zien. Zeker een aanrader!

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top