Je bent hier
Home > Headlines > Movie Sunday | Insurgent

Movie Sunday | Insurgent

In deze rubriek lees je wekelijks een recensie van een film dat ik onlangs gezien heb. Vandaag in Movie Sunday vertel ik wat ik van het tweede deel van The Divergent Serie ‘Insurgent’ vind.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze film pas kort geleden ontdekt heb. Insurgent is het tweede deel van The Divergent dat vorige jaar (2014) uitkwam. Insurgent gaat dus verder waar deel één geëindigd is en om deel twee te kunnen begrijpen moet je deel één (The Divergent) zeker gezien hebben.

Het verhaal
In het tweede deel van The Divergent Series: Tris krijgt het steeds moeilijker, zij zoekt voor bondgenoten antwoorden in hetgeen wat is overgebleven van het futuristisch Chicago.

Tris en Four zijn voortvluchtigen en worden achterna gezeten door Jeanine, de leider van de factie Eruditie. In een race tegen de klok moeten ze uitzoeken waar de familie van Tris hun leven voor hebben gegeven en waarom de leiders van Eruditie er alles aan doen om ze tegen te houden.

Achtervolgd door hun keuzes in het verleden, zijn zij wanhopig om hun geliefden te beschermen en worden Tris en Four met de ene na de andere onmogelijke uitdaging geconfronteerd. Langzaam maar zeker ontrafelen zij de waarheid over hun verleden en uiteindelijk over de toekomst van hun wereld.


Mijn mening
Insurgent heb ik inmiddels twee keer gezien omdat ik in eerste instantie niet wist dat het hier om een tweedelige film ging. Nadat ik de film gezien had ben ik Divergent gaan kijken om vervolgens weer Insurgent te zien. Hiermee begreep ik de film dan ook veel beter.

Zowel The Divergent als Insurgent zijn beide een verfilming van de boekenserie van Veronica Roth. In de boeken en de films speelt het verhaal zich af in een samenleving waar het laatste deel van de mensheid zich, na een verwoestende oorlog, achter een grote muur teruggetrokken heeft. En om de vrede zo veel mogelijk te bewaren is men, afhankelijk van zijn/haar karakter, in één van de vijf facties verdeeld, namelijk: Oprechtheid, Vriendschap, Onverschrokkenheid, Zelfverloochening en Eruditie.

Insurgent gaat verder waar The Divergent geëindigd is, dus over de nasleep. In het slot van The Divergent zagen we dat Tris en Four, nadat zij het tegen Jeanine opgenomen hadden, op de vlucht moesten. In het begin van Insurgent zien wij dat onze hoofdrolspelers een schuilplek bij de vreedzame mensen van Vriendschap gevonden hebben maar dat zij nog steeds door de soldaten van Jeanine achterna gezeten worden. Insurgent draait in grote lijnen om een geheimzinnige doos gevonden door Jeanine die mogelijk een boodschap van de oude voorvaderen bevat. Helaas voor Jeanine kan zij de doos niet zelf openen maar enkel de persoon die over alle vijf de karaktereigenschappen beschikt en dat blijkt haar grote vijand Tris te zijn. Om haar plan ten uitvoering te kunnen brengen moet Jeanine eerst Tris zien te pakken en dat gaat natuurlijk niet zonder de nodige tegenwerking. Ook krijgt Tris hulp van een nog niet eerder getoonde factie, de Factielozen, die in tegenstelling tot wat voorheen gesuggereerd werd, allesbehalve hulpeloos zijn.

Insurgent is een goede opvolger van deel één en is van begin tot eind spannend. Het is een leuke, vermakelijke actiefilm met een verrassend einde. De film past overigens perfect in dezelfde groep als The Hunger Games. Wanneer je The Hunger Games een leuke/goede film vindt dan zul je Insurgent zeker wel weten te waarderen.

Heb jij een van deze films al gezien?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top