Notice: mysqli_real_connect(): Setting mysql connection to use "mommyonline.nl.mysql.service.one.com" in /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php on line 1987 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/0/f/3/mommyonline.nl/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Mijn financiële doelen voor 2023 - Mommyonline.nl
Je bent hier
Home > Geld & Budget > Money Monday: Mijn financiële doelen voor 2023

Money Monday: Mijn financiële doelen voor 2023

Mijn financiële doelen voor 2023

Happy nieuwjaar! 2023! Waar gaat de tijd… Een nieuw jaar komt meestal met nieuwe voornemens en nieuwe doelen. Ook ik wil dit jaar nieuwe financiële doelen stellen. Ik stel niet te veel doelen, want dan is de kans groot dat ik ze niet behaal. Dit jaar stel ik mijzelf drie doelen; 1. Beter budgetteren, 2. Onderzoek naar passief inkomen 3. Sparen voor Suriname.

1. Beter Budgetteren

Afgelopen jaar ben ik gestart met budgetteren. Ik heb op mijn rekening verschillende potjes gemaakt en daar verdeel ik een gedeelte van mijn geld over. Dit wil ik beter aanpakken. Ik heb het budgetteren heel lang uitgesteld, omdat ik het idee had dat het zou betekenen dat ik geen geld meer zou kunnen uitgeven. Afgelopen jaar heb ik gemerkt dat dit niet zo is. Door mijn geld gedeeltelijk te budgetteren heb ik geld juist bewuster kunnen uitgeven. Ik wil dit jaar meer inzicht krijgen in mijn uitgaven en beter leren te budgetteren.

2. Onderzoek naar passief inkomen

Hoe meer geld, hoe beter. Althans dat hoop ik. Ik ben de afgelopen jaren op zoek gegaan naar extra geld. Ik heb crypto’s gekocht. Ik heb aandelen gekocht. Op korte termijn heeft dit niet veel opgeleverd. Alleen meer werken heeft mij meer geld opgeleverd. Nu werk  ik 32 uur, heb ik drie kinderen en doe ik een studie. Meer werken wil ik nu niet. Wel wil ik meer geld. Op instagram lees ik over passief inkomen. Inkomen waarbij je niet zoveel hoeft te doen. Het  klinkt heerlijk, maar het klinkt ook onmogelijk. Toch wil ik dit onderzoeken. Zou ik een bron van passief inkomen kunnen aanboren en wat moet ik hiervoor doen?

3. Sparen voor Suriname

Ik ben nu al vier jaar niet naar Suriname geweest. Voor de geboorte van de kinderen ging ik regelmatig naar Suriname. Voor ik in het onderwijs ging werken nog veel vaker. Toen kon ik ook buiten het hoogseizoen gaan. Naar Suriname gaan was voor mij in principe geen dure bedoeling. De ticket was prijzig, maar voor de rest viel het mee. Ik verbleef in het grootouderlijk huis, dus ik had daar geen echte kosten. Bovendien was het dagelijks leven is Suriname redelijk goedkoop.

Nu is alles anders. Het leven in Suriname is net zo duur als in Nederland. De tickets zijn, met het wegvallen van de concurrent SLM, vreselijk duur. De kinderen betalen ook de volledige prijs. Een reis van 5 personen zou momenteel 6.000 euro kosten en dan zijn we alleen nog op het vliegveld. Mijn man heeft geen behoefte om naar Suriname te gaan en ik denk er over na om de jongste bij hem te laten. Dit zou betekenen dat ik maar 3600 euro hoef uit te geven, maar dat geld moet ik dan wel hebben. Ik heb nog geen planning wanneer ik precies wil gaan; of het dit jaar of volgend jaar is. Wel wil ik dat het geld er ligt. Als ik de kriebels krijg moet ik weg kunnen.

Het zal voor mij hard werken zijn om mijn doelen te bereiken, maar ik hoop zo dat het mij gaat lukken. Heb jij financiële doelen gesteld?

Tot een volgende keer!
Graciella,

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top