Je bent hier
Home > Lifestyle > Boeken > Lichaamstaal bij baby’s- Frank van Marwijk

Lichaamstaal bij baby’s- Frank van Marwijk

Omdat baby’s nog niet kunnen praten, gebruiken ze hun gezichtje, armpjes, beentjes, ademhaling en stem om zich uit te drukken. Je baby luistert niet echt naar jouw woorden, maar reageert wel op de manier waarop je die uitspreekt. Zo praten jij en je baby voortdurend met elkaar – zonder woorden.
Lichaamstaal bij baby’s vertelt je meer over de lichaamstaal van je baby en over de manier waarop jij onbewust met je kind communiceert. Je leert de verschillende vormen van lichaamstaal tussen ouder en kind herkennen en krijgt veel tips voor het communiceren met baby’s. Sta open voor de emoties van jou en je kind en stap binnen in de wereld van aanraking, oogcontact, lachjes, huiltjes en gebaren.

Van Marwijk legt in dit boek op heldere wijze uit hoe jij eigenlijk de hele dag door met je baby aan het communiceren bent. Dit begint al in de baarmoeder. De bekende hand op de buik, je hartslag, je stemgeluid, je stemmingen, alles voelt de baby aan. In elf hoofdstukken neemt de auteur je stap voor stap mee op een ontdekkingsreis. Zo lees je onder andere over de lichaamstaal en ontwikkeling, het waarnemen en reageren, gevoel en emotie, babygebaren, lichaamstaal en gesproken taal, een gesprek met je baby, lichaamstaal en persoonlijkheid en lichaamstaal in een sociale omgeving.

Het boek leest als een trein door de heldere schrijfstijl. Je merkt als lezer dat van Marwijk zich verdiept heeft in alles wat bij lichaamstaal komt kijken. Van gezichtsuitdrukkingen tot gebaren en van stemgeluid tot imitatiegedrag. Vooral voor kersverse ouders is het boek een feest der herkenning. Er wordt uitvoerig geschreven over situaties waar ouders mee te maken gaan krijgen en wat je baby hier nu eigenlijk mee wilt zeggen. Weg dus met de onzekerheid die ouders vooral in het begin overvalt! Na het lezen van Lichaamstaal bij baby’s weet jij precies waar je aan toe bent. Wat het boek geheel afmaakt zijn de (prachtige) foto’s die op elke bladzijde geplaatst zijn. Hierop zie je voorbeelden van de in dat hoofdstuk beschreven lichaamstaal waardoor het geheel duidelijk en helder overkomt op de lezer. Voor iedereen die zijn baby (nog) beter wil leren begrijpen raad ik dit boek zeker aan. Ook is het uitermate geschikt om cadeau te doen aan een zwangere vriendin of familielid, of als cadeautje voor de ouders in het kraampakket.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top