Je bent hier
Home > Headlines > Movie Sunday | Kong: Skull Island

Movie Sunday | Kong: Skull Island

De legendarische film King Kong kennen we denk ik allemaal wel. Mocht het zo zijn dat je de film nog nooit gezien hebt dan weet je ongetwijfeld in grote lijnen wel waar het over gaat. Met de film ‘Kong: Skull Island’ brengen Warner Bros Pictures en Legendary Pictures een nieuw verhaal over de oorsprong van de mythische Kong op het grote scherm. Met gemengd gevoel ben ik ‘Kong: Skull Island’ gaan kijken. De oorspronkelijke Kong-film heeft mij persoonlijk nooit aangesproken en ik verwachtte om heel eerlijk te zijn niet heel veel van deze versie. Ik moet bekennen dat ik de film pas een kans gaf toen ik erachter kwam dat Samuel L. Jackson erin speelt. Nu moet ik achteraf zeggen; ik ben zeer positief verrast!

Kong: Skull Island speelt zich af tijdens de oorlog in de jaren 70. Een groep wetenschappers gaan onder begeleiding van soldaten naar een nog nooit eerder ontdekt eiland om deze te onderzoeken. Het eiland blijkt zowel prachtig als mysterieus en verraderlijk te zijn. Al gauw na aankomst komen ze oog in oog met de reusachtige gorilla te staan en ontstaat er de nodige strijd, waarbij er doden vallen en alle helikopters vernietigd worden. Om van het eiland te komen moeten de overlevenden binnen drie dagen aan de andere kant van het eiland zien te komen. Tijdens hun reis ontdekken ze dat dit eiland vol angstaanjagende reusachtige wezens zit en dat hun grootste vijand wellicht niet Kong is. Alles draait om overleven. De groep moet niet alleen maar van het eiland zien te komen maar ze moeten er ook nog eens in voor zorgen dat ze niet opgegeten worden. Naast het gevecht tussen mensen en dieren is er ook een strijd gaande tussen de machtige aap en de moordlustige roofdieren die zijn soort uitgeroeid heeft. Het eindgevecht over de heerschappij over het eiland is dan ook voor de twee reusachtige beesten weggelegd.


Hoewel ‘Kong: Skull Island’ een geheel eigen verhaal heeft, zijn er ook overeenkomsten met de bekende King Kong-film. Zo heeft men de connectie tussen de aap en de dame erin gehouden. Maar ook dat Kong op een gegeven moment vastgeketend is komt in deze film terug. Herkenbare scenes in een nieuw jasje gestoken.

‘Kong: Skull Island’ is een indrukwekkende actiefilm met prachtige effecten. Van begin tot eind vermakelijk en heel mooi en goed in beeld gebracht. Ik was zeer zeker onder de indruk van de moordlustige reusachtige dieren. Ik heb vol spanning naar deze film gekeken. ‘Kong: Skull Island’ is het zeker waard om in de bioscoop te zien.
Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top