Je bent hier
Home > Columns > Kleine jongens worden groot

Kleine jongens worden groot

Kleine jongens worden groot, zucht

Kleine jongens worden groot. Vaak gaat dat in kleine stappen, zodat je niet eens merkt dat je zoon groeit en zich verder ontwikkelt.

Maar dan …, (pre)PUBEREN, beugel, groei-spurt, (kalver)liefde, tienerdisco.

Afgelopen weekend op zoek naar nieuwe schoenen voor zoonlief, 11 jaar, maar met maat 41. Waar vind je dan leuke, betaalbare, toch nog jongensachtige schoenen, voor een smalle voet. En wat dan als hij ook nog eens een bui heeft om op te schieten en niks leuk vindt; steevast de andere kant op kijkt als je een (in jouw ogen) leuke schoen omhoog houdt?
Dan maak je er maar het beste van, probeer je met wat humor er nog een leuke middag van te maken. En ja, uiteindelijk ook nog geslaagd voor een paar schoenen.

Ook in de (kalver)liefde gebeurt er genoeg. Tijdens de afwas vanavond vertelde hij dat het jongerencentrum in Ambacht ook disco’s organiseert voor tieners. Daar zou hij best eens heen willen, naar die disco.
Tja, daar sta je dan met de afwaskwast in het afwassoppie en een vuil bord in je hand. Jeetje.. nu al naar de disco…
Even doorvragen met wie hij dan wil gaan en hoe hij e.e.a. wil regelen.

Nou, zegt ‘ie, met Isabel. Isabel is een meisje uit zijn klas met wie hij “verkering” heeft. Ze is verschillende keren op zijn verjaardagsfeestjes geweest en hij bij haar.
Oke, zeg ik, is prima. Ga je haar morgen op school maar mee vragen.
Maar mijn 11-jarige tiener wil het ijzer smeden nu het nog heet is en besluit haar na de afwas te bellen.
Na een telefoontje is alles geregeld. Hij heeft een date, ze eet van te voren bij ons en het vervoer (lees papa rijdt met de auto) is geregeld!

Wat deed ik ook al weer op mijn elfde?

Geschreven door: Angelique Emmerink is 37 jaar, getrouwd en moeder van 2 zonen Geordi en Ruben

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top