Je bent hier
Home > Columns > Kinderen Geen Bezwaar!

Kinderen Geen Bezwaar!

Kinderen Geen Bezwaar?
Wie kent ze niet, die omhooggevallen carrière mutsen op hun hooggehakte pumps die op vrijdagmiddag aan het eind van hun, o, zo drukke werkweek, met een glas witte wijn, rosé of prosecco in hun hand met een stel vriendinnen hun toekomstplannen aan het bespreken zijn. Van die types bij wie je wel op een tuinfeestje of bbq mag komen, wanneer je de kinderen maar thuis laat.
Vertellen wanneer ze op vakantie gaan, waar naar toe en voor hoe lang.
‘Ach weet je, ik heb wat dagen opgespaard, neem wat onbetaald verlof en ga denk ik deze winter maar eens een maand of drie naar Australië en Nieuw Zeeland’. Daar zijn we nog nooit geweest en ja, als we straks kinderen nemen dan gaat dat niet meer natuurlijk.
Pardon, dames, kinderen nemen, hoe bedoelen jullie dat precies, “als wij straks kinderen nemen”. In de eerste plaats neem je geen kinderen, die krijg je, als je geluk hebt.
En als die kinderen er straks zijn stoppen de dames ze het liefst zo snel mogelijk weg in de creche of sinds kort in het babyinternaat.
Persoonlijk maak ik de fouten in de opvoeding van mijn kinderen graag zelf en laat deze niet over aan een creche, au pair of oppas.
Kinderen zijn geen hebbedingen, geen pronkstukken, het zijn baby’s, kinderen. die hebben liefde en aandacht nodig, niet van een crèche of internaat maar van een moeder en als het even kan ook nog van een vader.
Want laten we wel wezen dames, waar hebben we het over, een carrière, en als we het allemaal op de rit hebben nemen we even wat kinderen, die dan vervolgens iedere dag van 8 tot 6 in de crèche worden gestopt, want ja die carrière zeg je uiteraard niet zomaar op. Er is immers wel jaren voor gestudeerd.
Gelukkig komt nu de ideale oplossing voor de dames in kwestie in de vorm van het babyinternaat om de hoek kijken. Op de momenten dat het kind een blok aan het hooggehakte been gaat worden stoppen de dames ze toch gewoon even weg.
Mogen de kindjes alleen even opdraven voor de leuke Ariadne foto onder de kerstboom. Een leuk verantwoord setje aan. Kan die foto straks boven de bank. Staat mooi voor als er visite komt.
Het ergste van alles is nog dat juist deze dames doorgaans al bij de eerste beste poging zwanger raken, na zes weken verlof hun “zo gewenste” kind in het internaat dumpen. Want die BMW Z3 willen ze niet opgeven ook al past er met geen mogelijkheid een maxi cosi in.
Ook het drie keer per jaar met vakantie gaan blijft uiteraard wel erg prettig. Tijdens deze vakanties, hebben ze altijd wel een opa en oma bij de hand die nog wel een weekje willen oppassen.
Ja kinderen willen ze wel, zo lang ze er zelf maar niet te veel last van onder vinden.
Inderdaad, typisch een geval van Kinderen Geen Bezwaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top