Je bent hier
Home > Bizz-Mommy > Interview | Suzi Vasques Dias

Interview | Suzi Vasques Dias

Een baan als personal shopper combineren met het moederschap

In dit interview stellen we je voor aan Suzi Vasques Dias, moeder van twee kinderen en personal shopper met een eigen website. Hoe combineert ze haar bedrijf met de verzorging van Mila en Amber. Verder vertelt ze meer over haar dagelijkse werkzaamheden en hoe ze in het vak is gerold.

Waarom ben je eigenlijk personal shopper geworden?
Ik heb een opleiding Styling en Etaleren gevolgd en ben daarna eerst in een winkel gaan werken. Later kreeg ik een baan als filiaalmanager bij Mango. Ik was erg tevreden maar toch ik wilde iets anders. Steeds vaker had ik het er over dat ik personal shopper wilde worden maar ik deed er niets mee tot mijn man mij over de streep trok. Of ik moest de sprong wagen of ik moest er over ophouden.

Kun je wat meer vertellen over je dagelijkse werkzaamheden?
Nadat de kinderen naar school zijn, maak ik mijn ’toilet’. Ik ben mijn eigen reclamebord – dus moeten kleding, kapsel en make-up gewoon goed zijn. Daarna ga ik naar de stad waar ik met een klant ga shoppen. Ook brengen we een bezoek bij Rob Peetoom (kapper) waar mijn klant een nieuw kapsel en make-up krijgt.  Het kan ook zijn dat ik een garderobe van een klant bij elkaar moet shoppen. Winkelen is een groot deel van mijn werkdag. Fantastisch niet waar? Aan de andere kant is het ook een hele hoop gesjouw.

Gezin en werk: Hoe doe je dat?
Eigenlijk best wel makkelijk. Soms is het erg druk, wanneer de nieuwe collecties in de winkels hangen bijvoorbeeld. Daar staat tegenover dat als de uitverkoop begint er een rustige tijd aanbreekt. Dan heb ik lekker veel tijd voor mijn gezin. Mijn kinderen en werk gaan prima samen, wat van mij een heel gelukkig mens maakt. Ik ben niet het type die hele dagen thuis kan zitten, dan ben ik geen leuke moeder meer.

Wilde je altijd al een eigen bedrijf?
Welnee! Dat was eigenlijk niets voor mij, tenminste dat dacht ik altijd. Het zit niet in mij om ondernemer te worden. Het viel trouwens heel erg mee. Dat het voordelen heeft boven in loondienst zijn merkte ik wel toen Mila werd geboren.

Stel je hebt andere moeders geïnspireerd, heb jij dan een paar tips?
Doe alles in je eigen tempo. Desnoods stapsgewijs als je het eng vindt om een eigen bedrijf te beginnen. Een goed begin is de administratie, leer eerst hoe je dat goed moet doen. Of ga eens naar een informatiebeurs van de Kamer van Koophandel. Die worden regelmatig georganiseerd. Vraag je vooral af of je idee haalbaar is en of er toekomst in zit. Maar het allerbelangrijkste is dat je er zin in hebt, passie voelt voor wat je wilt.

Meer weten over Suzi? Bekijk haar website personalshopper.nl

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top