Je bent hier
Home > Geld & Budget > Money Monday: Een nieuwe auto

Money Monday: Een nieuwe auto

Een nieuwe auto

Ik rij nu al 7 jaar een vreselijke oude Opel. Voor deze Opel reed ik een andere auto. Ik had de auto een jaar en werd toen aangereden. Niets ernstigs, maar de auto werd economisch total loss verklaard. Ik heb het een week geprobeerd zonder auto. Ik had toentertijd drie baantjes in drie verschillende steden. Na een week reizen met het OV was ik kapot. Het schadeherstelbedrijf had een auto te koop. De auto was van een oude vrouw geweest. De auto was alles wat ik niet wilde, maar het had 79.000 km staan en was betaalbaar. Na een extra check door mijn eigen monteur kocht ik de auto!

Mijn auto en ik hebben veel meegemaakt. Zo botste ik tegen een tram, maar ik versjouwde ook mijn huis er mee. Op een of andere manier past alles. Van de zomer vervoerde ik een trampoline op het dak en een bank van 2 meter.

Sinds de komst van nummer 3 is de auto te klein. Het is een vierzits en we zijn met vijf mensen. Mijn oude autootje is onze enige auto. Mijn man heeft namelijk geen rijbewijs. Een nieuwe auto kopen is voor mij een ding. Niet zo zeer dat ik het niet wil, maar omdat ik niet kan parkeren! Een grotere auto betekent meer parkeerellende. Ik was er nog niet klaar voor. Ook financieel was het een ding; mijn auto kost nu 70 euro per maand. Eens per jaar betaal ik tussen de 100 tot 300 euro om dingen te laten herstellen bij de keuring. Goedkoper rijden kan haast niet. Toch ben ik mij aan het oriënteren en wil ik in de loop van dit jaar een keuze maken. Dit zijn de opties;

De hybride
Ik wil heel graag een hybride. Het is beter voor het milieu en elektrisch rijden is goedkoper dan benzine. De hybride die ik zou willen kost 40.000 euro. Zoveel geld heb ik niet. Dit zou betekenen dat ik dit geld zou moeten lenen. Geld lenen is voor mij een no-go. Ik wil geen schulden meer. Aan de andere kant; ik ben beter in schulden aflossen dan in sparen.

Private Lease
Private Lease is hip en happening. Logisch, want je kan een nieuwe auto rijden voor een paar honderd euro per maand. Ik vind private lease een duur ding, toch trekt het mij aan. Het lijkt mij heerlijk om geen zorgen te hebben. Alle kosten zijn voor het leasebedrijf. Mijn grootste bezwaar zit het in de looptijd. Je moet een contract aangaan. Een contract van 5 jaar is het voordeligst, maar wat als er wat gebeurt in de 5 jaar. Wat als je binnen deze tijd je baan kwijt raakt of andere financiële veranderingen tegenkomt?

Een nieuwe tweedehands
Een nieuwe tweedehandsje lijkt het meest waarschijnlijke. Ik heb 10.000 euro opzij gezet en ik zag laatst eentje van 6.000 euro. Toch zie ik ook nadelen. Ik kan niet mijn favoriete auto kiezen. Bovendien heb je weinig tot geen garantie.

Hoewel een nieuwe tweedehandsje financieel de beste keuze is, ben ik er toch niet helemaal uit. Ik wil namelijk een leuke, hippe auto. Wat zouden jullie kiezen?

Tot een volgende keer!
Graciella,

Graciella is getrouwd, moeder van 3 en juf. Ze ontkent niet dat ze een gat in haar hand heeft en graag geld uitgeeft. In haar verhalen ‘Money Monday’ schrijft ze over geld en hoe zij daarmee omgaat. Iedere twee weken, op de maandag, kun je een artikel van Graciella verwachten.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top