Je bent hier
Home > Beauty & Fashion > Beauty > De kunst van het dragen van parfum: 2 tips

De kunst van het dragen van parfum: 2 tips

De kunst van het dragen van parfum: 2 tips Ik ben dol op parfums, met name zoete, bloemige geuren met vanille-extracten doen het bij mij heel goed. Ik ben niet een vrouw die het bij één geurtje houdt. Ik houd van variatie, ik moet kunnen kiezen en mijn parfumstash groeit zodoende dan ook lekker door, wat ik zeker niet erg vind. In de loop der jaren heb ik het één en ander over parfums geleerd en dit deel ik graag met jou!

Ken je dat: je loopt langs iemand op straat en je wordt overspoeld door haar/zijn geur, alsof de persoon in kwestie in zijn/haar parfum gebadderd heeft. Dat vind ik zo’n afknapper. Dit is mede de reden dat ik verschillende geuren heb. Want door af en toe van geur te wisselen voorkom je dat je na enige tijd zelf je geur niet meer ruikt. Het is namelijk zo dat wanneer je volledig aan je geur gewend bent je het niet meer zo goed ruikt. Dit heeft tot gevolg dat je onnodig blijft spuiten waardoor je een overvloed aan parfum opspuit. Dus zodra je het gevoel hebt dat je parfum minder goed ruikt dan voorheen dan is het hoog tijd om van geur te wisselen.

parfums 1Het spuiten van parfum is iets waar eigenlijk nooit bij stil wordt gestaan. Waarom zouden we? Want hoe moeilijk kan het spuiten van een parfum zijn? Niet moeilijk…maar toch zijn er veel dames die het nog steeds verkeerd doen. Breng jij parfum achter je oren? Dan behoor je ook tot de groep dames die de plank volledig misslaat. Als jonge tiener deed ik altijd wat parfum achter mijn oren, wist ik veel dat dat niet hoort. Gelukkig weet ik inmiddels veel beter, jaja, met de jaren komt de kennis. En deze kennis deel ik graag met jou. Breng geen parfum achter de oren. Waarom niet? De talgkliertjes achter de oren zorgen er namelijk voor dat je parfum anders gaat ruiken dan dat het behoort te ruiken. Niet doen dus!

So.. another lesson learned, zullen we maar zeggen…

Heb jij andere parfumtips?

Nicky A.
Nicky, trotse moeder van zes kinderen en hoofdredacteur en blogger bij Mommyonline.nl en Beautytopia.nl. Een thirty-something watervrouw (lees: waterman), een ware nail-addict en kan van lekker vrouwelijke geuren maar niet genoeg krijgen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top