Je bent hier
Home > Columns > Column Geertje | Mijn kleine meisje wordt groot

Column Geertje | Mijn kleine meisje wordt groot

sarah op fietsHeel af en toe blader ik door foto’s die op de harde schijf staan. Vooral de foto´s van haar eerste dagen op de wereld. Ik weet zo weinig van de geboorte en de eerste dagen dat ik ze steeds maar weer opnieuw bekijk. Ze woog net 4 pond en was zo ongelooflijk klein. Maar zo compleet.

Haar eerste verjaardag hebben we al gevierd en niet lang daarna zette ze haar eerste stapjes. Voordat we op vakantie gingen een maand geleden liep ze voor het eerst los. En ook haar eerste woordjes zijn een feit. Wat is er in de tussentijd gebeurt? De tijd dat ik met mijn ogen knipper en mij afvraag wat er met dat kleine, hulpeloze mensje is gebeurt.

Vandaag was het tijd voor een zitje achterop de fiets. Ze past nog wel voorop maar ik krijg haar er bijna niet in getild. Lang heb ik het proberen uit te stellen omdat een kindje voorop de fiets zo gezellig is. Maar vanaf vandaag zit ze achter mij. Weer een stapje groter.
Dapper stapte Sarah door de winkel die volstond met fietsen.  Ze liep regelrecht naar een mierzoete, roze meidenfiets en probeerde erop te stappen. Nog anderhalf jaar en dan krijgt ze een fiets, voor haar 3e verjaardag. Drie jaar, hoe kan dat? Gister was ze nog jarig.
Ik moet even slikken wanneer ze eist dat ze de lepel vast mag houden. Veel te grote happen bereiken haar mond, maar het lukt haar wel.

Nog even en ze vraagt zich af waar maandverband voor is. Of waarom jongens zo stom doen. Nog even en ze vraagt aan mij of ik op de hoek van de straat wil wachten omdat haar vrienden mij anders zien. Nog even en het onderhandelen over een geschikt tijdstip van thuiskomen gaat beginnen. Een paar keer knipperen en het is zover.
Mijn kleine meisje wordt groot. Te groot en te snel.

Geertje BoekhouderIk ben Geertje Boekhouder, een 29 jarige positieveling met blauwe ogen en wonend in Ede. Sinds maart 2014 ben ik de trotse moeder van mijn dochtertje Sarah. Naast moeder ben ik ook hartpatiënt. En dat is pittig, maar ik zie het ook zeker als een uitdaging. Van oorsprong ben ik verpleegkundige maar daarnaast ligt mijn passie in schrijven, lezen en snuffelen op blogjes en online magazines. Zodoende heb ik Mommyonline gevonden! Tevens heb ik een enorme zwak voor make-up, mode en gadgets en daar steek ik mijn neus dan ook graag in.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top