Je bent hier
Home > Lifestyle > Boeken > Boek recensie | Geestverwanten van Hilda Spruit

Boek recensie | Geestverwanten van Hilda Spruit

Hoewel ik nooit de behoefte heb gehad om glaasje te draaien, weet ik nu zeker na het lezen van ‘Geestverwanten’ dat het een ‘no-go-area’ is.

Doe het niet!’ is dan ook de terechte boodschap van de schrijfster met haar debuutroman ‘Geestverwanten’ die sinds 26 september 2015 in de boekhandels ligt en is uitgebracht door uitgeverij Life. Het boek telt 223 bladzijden, is voor lezers vanaf 12 jaar en kost € 15,95. De schrijfster bezoekt scholen om over de gevaren van glaasje draaien te vertellen. Je kunt een kijkje op haar website nemen om de boektrailer van ‘Geestverwanten’ te bekijken: hildaspruit.nl
Hilda Spruit schreef eerder korte verhalen voor Borre Leesclub, Bobo, het thuisfront van de Koninklijke Landmacht en diverse gedichten.

De titel ‘Geestverwanten’ dekt de lading van het boek. De illustratie van de drie tieners die glaasje draaien op de boekcover heeft iets mysterieus en ik vind het een goed begin van het boek. Dat het in werkelijkheid ook zo gebeurt, aldus de quote van paragnost Peter van der Hurk op de cover, maakt me als leek extra nieuwsgierig om te gaan lezen.

In ‘Geestverwanten’ volg je puber Merthe die samen met haar vriendinnen de negatieve gevolgen van glaasje draaien ondervindt. Vanuit onschuld en de behoefte aan het vinden van antwoorden gaat Merthe samen met haar vriendinnen glaasje draaien. In de loop van het verhaal kom je erachter dat het helemaal niet zo onschuldig of ongevaarlijk avontuur is, maar dat er situaties ontstaan met onverklaarbare en duistere omstandigheden met alleen nog maar meer vragen en moeilijkheden.

Ondanks dat het een ongrijpbaar en niet alledaags onderwerp is, leest het gemakkelijk en is het goed te begrijpen. Daarnaast gaat het boek ook gewoon over het ‘down-to-earth’ onderwerp vriendschap en het oplossen van een mysterie.
Tijdens het lezen bleef ik geboeid en ik wilde graag weten wat voor antwoorden Merthe zou vinden.

Nog een leuk weetje: het medium Margreet in het boek is geïnspireerd op de bekende paragnost Liesbeth van Dijk, onder andere bekend van tv programma’s ‘Het zesde zintuig’ en ‘Paranormale kinderen’. Zij heeft het nawoord geschreven.

Dus mommies, zeker na het lezen van dit boek, wil je niet dat je kind voor de lol ooit eens gaat glaasje draaien. En een gewaarschuwd moedermens, telt voor twee!

Saskia BornSaskia Mes-Born is getrouwd en moeder van twee dochters. Naast het moederschap schrijft ze graag  werkt ze als ZZP-er als clown Jip

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top