Je bent hier
Home > Baby & Kind > Binnenkijken in de kinderkamers van ‘BijHeleen’

Binnenkijken in de kinderkamers van ‘BijHeleen’

Superleuk! Via deze blog mag ik een kijkje geven in onze kinderkamers. Wie ik ben? Ik ben Heleen, in het dagelijks leven fysiotherapeut. Daarnaast heb ik een uit de hand gelopen hobby. Ik blog op bijheleen.nl over interieur & DIY. Verder deel ik op mijn Instagram @BijHeleen interieurinspiratie én wekelijks een nieuw zelfmaak idee. Ik woon met manlief en 2 zoons van 5 en 2 in Drenthe. Vandaag mag je in onze kinderkamers binnenkijken!

Kinderkamer inspiratie

Dol ben ik op het inrichten van de kinderkamers. Dit zijn dan ook met stipt op één de ruimtes waar de meeste creativiteit in zit. Onze oudste slaapt op zolder in zijn dinokamer, onze jongste heeft een junglekamer.

Junglekamer

Voor de junglekamer van Boaz kozen we een mooi jungle behang uit. Lekker levendig en kleurrijk, zoals dat mag en past op een kinderkamer. Twee kleuren uit het behang laat ik verderop in de kamer terugkomen. Zo zorg je voor wat eenheid.

Kleurvlak jongenskamer De andere muren van de kamer zijn een zachte, beige-groene kleur, en in het hoekje naast de deur schilderde ik een kleurvlak. Ik houd van creatieve uitspattingen, dat zie je overal in huis terug. Ik laat je daar in deze blog meer van zien!

Hoe je zo’n kleurvlak schildert? Ik heb dit uit de losse pols gedaan, en ter plekke met de verfpot en kwast in mijn hand bedacht wat ik eens op de muur zou maken. Dit is dus het resultaat! Met verf denk ik altijd: in het vervelendste geval moet ik er nog een keer overheen om het weer weg te werken. Met verf moet je soms gewoon durven.

Kinderkamer decoratie maken Zoals ik al zei, deel ik wekelijks een zelfmaak idee (meestal in een filmpje, zodat je makkelijk zelf aan de slag kunt) op mijn Instagram. Onderstaande leeuwen wandhanger is er één van. Kijk hoe leuk! Overal in ons huis kom je wel van dit soort decoratie tegen. Ik houd ervan, om iets precies zo te maken zoals ik het zelf leuk vindt! Daarnaast is het vaak een stukje goedkoper dan wanneer je alles kant en klaar zou kopen. Heel veel inspiratie & plaatjes van de kinderkamers of de rest van ons huis? Kijk eens op mijn Instagram @BijHeleen.

Beide kinderen hebben een lockerkast op hun kamer in een neutrale kleur. Dat is handig, want je kunt het met heel veel dingen combineren!

Dinokamer inspiratie

Voor Julian maakten we een dinokamer. Hiervoor hebben we de hele zolder zelf verbouwd. Van kale ruimte naar sfeervolle kinderkamer. Op onderstaande foto zie je een ombouw. Hier zit een radiator achter. We hebben dit gelijk gecombineerd met een bankje waar meneer op kan chillen én waar nog wat opbergruimte in zit. Super functioneel dus!

Kleurvlak over plafond Ook déze kamer heeft een kleurvlak. De achterwacht van de kamer heeft een olijfgroene kleur, welke ik deels meeverfde over het plafond. Dit geeft een heel mooi effect! Meer plaatjes van deze dinokamer kun je vinden in de blog dinokamer maken

Dinolampje maken Op Boaz zijn kamer hangt een apenlamp, op Julian zijn kamer maakten we een dinolamp. Zie je hoe stoer hij is? Als ‘nachtkastje’ heeft hij een oude legerkist. Superstoer, en een aandenken aan de defensietijd van zijn vader!

De dinovoetjes op de vloer zijn een superleuk, speels detail in de kamer. Ik houdt enorm van dit soort leuke details! Aan het plafond hebben we vliegende dino’s bevestigd, dat is ook zo’n leuk detail. Via mijn Instagram kun je dit in een filmpje terug vinden. Vanwege de hoge nok in deze kamer zijn die niet zo mooi op foto vast te leggen.

Als je goed kijkt, zie je in deze dinokamer ook verschillende DIY’s. De radiator ombouw, maar ook de geometrische dino in de lijst op de muur, het dino lampje en de spiegel met dino’s.

Of onze kinderkamers nu klaar zijn? Nee, die zijn toch nooit klaar? Zoals je op de foto’s kunt zien, verschuift of verandert er regelmatig iets. Net als in de rest van het huis overigens. Dat is wat ik het liefste doe!

Liefs Heleen

 

Volg jij Mommyonline al op Instagram?

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top