Je bent hier
Home > Maureen G.

Lieve mede-mommy’s en andere lezers,

Ik stel me graag even aan jullie voor. Ik ben Maureen, 30 jaar en ik woon in een dorpje in Noord-Holland. Ik werk parttime in het onderwijs.

In 2008 ben ik getrouwd met M. en sinds 11 maart 2010 hebben wij een heerlijk zoontje, Stijn. Hij is ruim anderhalf en een hele actieve, ondernemende dreumes die tot groot vermaak én dito schrik van ons totaal geen vrees kent. Met tijden moet ik mijn weg vinden in het moederschap, de lat ligt mij soms te hoog, en daarom loop ik er regelmatig bewust met een boog omheen. Om die lat dan, want elke dag is weer een feestje met Stijn in mijn gezelschap. (Met bijbehorende rotzooi en organisatievermogen.)

Moeder zijn is voor mij een nieuwe ervaring en dagelijks verbaas ik me over de dingen die ik blijk te kunnen, simpelweg omdat ze nodig zijn om Stijn op te voeden. Ik kan opeens wel rustig blijven als dat moet, en streng zijn indien nodig. Troosten gaat me goed af en ik vind het fijn dat zo’n klein mannetje zich kennelijk veilig bij me voelt – is er nog een groter compliment dan dat? Ik kon al goed regelen, organiseren, tassen inpakken, tijd inschatten en prioriteiten stellen (dan maar geen ramen lappen), en daar ben ik de laatste anderhalf jaar alleen maar beter in geworden.

Ik zal schrijven over zaken als de dikke tranen die ik huilde toen ik Stijn voor de eerste keer achterliet op het kinderdagverblijf, 3 maanden oud. Over de combinatie werk-moederschap (het vloeken op files als ik te laat dreig te komen om hem op te halen, het nee moeten zeggen tegen etentjes en feestjes). Over het feit dat ik af en toe met mijn handen in het haar zit als er een dag is waarop ik niks goed kan doen en alles door dreumeslief met een jengelend ‘NEE’ wordt beantwoord. Maar ook over de grote trots die ik voelde toen dat lieve kereltje zijn eerste stapjes zette, ons voorziet van knuffels en kusjes en zijn eerste woordjes brabbelde.

Maar het allermeest zullen jullie me lezen over de combinatie dreumes-zwangerschap. Want in april 2012 hopen we opnieuw een wondertje te verwelkomen en zal Stijn grote broer worden.

Lees hier de columns/artikelen van Maureen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top