Je bent hier
Home > Columns > Ik aai jouw wang toch ook niet?

Ik aai jouw wang toch ook niet?

hands offInmiddels ben ik bevallen van een mooie dochter en vind ik het geweldig om met haar te wandelen, te winkelen en boodschapjes te doen. Heerlijk op stap met mijn meisje.
Alleen ben ik er achter gekomen dat ik niet de enige ben die het leuk vind om met een baby op stap te gaan.

Winkelend publiek, oude mannetjes die boodschappen doen, moeders met kindjes en nog meer mensen genieten er net zo van. Sommige mensen maken een leuke opmerking als “wow jij hebt een mooi product gevonden in de schappen van de winkel” of ze kantelen hun hoofd om een blik in de kinderwagen te kunnen werpen. Mijn moeder waarschuwde mij voor de bevalling dat ik moest oppassen voor mensen, omdat ze zomaar de kinderwagen in kunnen “duiken.” Ik reageerde hier een beetje sceptisch en ongeloofwaardig op, want ik dacht eigenlijk niet dat mensen dat zouden durven.

Laatst had ik een aanvaring met een oud mannetje in de supermarkt. Ik ging flessen inleveren en m’n dochtertje zat in de maxicosi op zo’n speciale boodschappenkar waar je de autostoel op kunt zetten. Mijn zelfgemaakte dekentje lag over haar heen en zo dat het haar goed bedekte. Sterker nog, het dekentje vormde een soort “bergje”  zodat het haar een beetje zou beschermen tegen vreemde mensen handen.

Toen gebeurde er het volgende, ik was gebukt om de flessen in de automaat te doen en opeens was dat oude mannetje daar ook om zijn flessen in te leveren. Hij loopt direct naar de wagen toe, duwt mijn dekentje naar beneden om mijn kindje te zien. Met een strenge directe toon zei ik “niet aanraken alstublieft.”  De man reageerde een beetje gepikeerd maar wel met “sorry.” Een oergevoel kwam in mij naar boven en ik zei tegen de man “Weet u wat ik nou zo vreemd vind, als u een mooie jas aan heeft ga ik toch ook niet over uw wang aaien?”  De man zei vervolgens dat hij mijn kindje niet had aangeraakt,  maar alleen de deken. Maar hallo, ik raak jouw jas toch ook niet aan om je nieuwe aanwinst beter te bekijken.

Alsjeblieft, geloof voortaan je moeder. Ik winkel tegenwoordig met een muskietennet over de wagen. Dat beschermt mijn kindje tegen de “muskietenhanden”  van alle mensen die ik niet ken en mijn kindje willen aanraken. Waarschijnlijk loop ik voor gek op straat, want echt zomer is het niet en veel muggen heb ik ook nog niet gezien. Veel kan mij dit eigenlijk niet schelen. Misschien zou ik als reactie eens over de wang van iemand moeten aaien, maar dat lef heb ik niet. Ik houd het gewoon bij mijn strenge toon en opmerkingen om anderen aan het denken te zetten en met haviksogen let ik extra op.

Ik ben Elise de Boer en ik ben 25 jaar. Inmiddels ben ik alweer bijna twee jaar getrouwd met mijn man, die toevallig ook al de Boer met zijn achternaam heette. Nee, nee we zijn echt niet stiekem familie van elkaar. Inmiddels verwachten wij ons eerste kindje, een dochter. In het dagelijks leven doceer ik beeldende vakken en kunstgeschiedenis.

Redactie MommyOnline
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

4 thoughts on “Ik aai jouw wang toch ook niet?

  1. Nogmaals gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochtertje.
    Mensen zijn inderdaad vaak erg nieuwsgierig naar de mini mensje dat in de wagen zit. Ze willen de kleine bewonderen maar voor ouders kan dat erg vervelend zijn, met name wanneer ze ook nog eens dekentje en zo gaan weghalen.

  2. Oh kan me voorstellen dat het soms vervelend is…
    gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter, geniet ervan!

  3. ha! gefeliciteerd met je dochter en ik heb ook regelmatig aanvaringen gehad met mensen die mijn babietjes aan wilden raken. ik wil dat ook niet. je hebt groot gelijk!!

  4. gelukkig maken wij dit niet veel mee bij ons in het dorp. Wel vragen ze even te mogen kijken, maar aanraken? Nee dat gebeurt niet.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top