Je bent hier
Home > Columns > Dat was even schrikken

Dat was even schrikken

water_overstromingAl vroeg in mijn zwangerschap had ik besloten om pas met 36 weken met verlof te gaan. Dat was mijn plan, zo zat het in mijn hoofd en gelukkig heb ik de 36 weken gehaald.
Nu hadden wij (mijn man en ik) eventjes de vrees dat het kindje eerder geboren zou worden dan de uitgerekende datum. Manlief was namelijk een zevenmaanden-kindje en ook ik was eerder geboren dan verwacht.

Op een ochtend, toen mijn man thuis was en nog in bed lag, was ik mij snel aan het klaar maken om ‘s ochtends vroeg naar mijn werk te gaan.  Ik was toen 34 weken zwanger en sommigen vonden dat mijn buik al zo groot was dat het leek alsof ik op “knappen” stond. Het was 07.30 uur en ik deed nog snel eventjes de was in de wasmachine. Met het idee, dat mijn man het dan wel eventjes zou kunnen centrifugeren en drogen terwijl hij een dagje thuis was van zijn werk.

Onze wasmachine staat in de badkamer en ik stond daar op mijn sokken mijn tanden te poetsen. Net als iedere morgen. Opeens voelde ik water, eigenlijk heel veel water. Ik realiseerde me dat mijn sokken er doordrenkt van waren.

In een opwelling riep ik “Help! Water, heel veel water! Je moet me helpen de wasmachine lekt.”  Ik wist niet dat mijn man de laatste drie woorden niet hoorde. In een mum van tijd stond hij beneden (de badkamer is beneden) met het idee dat mijn vliezen gebroken waren. Het was niet mijn bedoeling om hem zo te laten schrikken, maar toch was het gebeurd. 

Gelukkig was het de wasmachine en waren het niet mijn vliezen. Mijn man is een echte plaaggeest en houdt ervan om mij te plagen. Onbewust heb ik hem nu ook een keertje aan het schrikken gemaakt. Zou ik kunnen zeggen dat mijn onbewuste missie was geslaagd?

Ik ben Elise de Boer en ik ben 25 jaar. Inmiddels ben ik alweer bijna twee jaar getrouwd met mijn man, die toevallig ook al de Boer met zijn achternaam heette. Nee, nee we zijn echt niet stiekem familie van elkaar. Inmiddels verwachten wij ons eerste kindje, een dochter. In het dagelijks leven doceer ik beeldende vakken en kunstgeschiedenis.

Mommy Online
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top