Je bent hier
Home > Columns > Column – Puppp

Column – Puppp

PupppVan de een op de andere dag had ik jeuk, die niet meer te stoppen was. Het duurde in het totaal drie maanden voor het bijna weg was. Deze maanden voelde ik me ziek en ik werd er gek van. Ik kon niet zitten. Niet slapen. Een spijkerbroek aan mijn benen was een hel. Van de ene naar de andere dokter en de uitslag was PUPPP Urticaria als gevolg van de zwangerschap. PUPPP komt niet heel vaak voor en als het voorkomt is het meestal tijdens de zwangerschap. In uitzonderlijke gevallen is het na de zwangerschap. Dat had ik. Acht weken post partum.

Ik zei wel eens dat ik liever tijdens de zwangerschap had overgegeven dan al die jeuk. Maar goed ik moet oppassen met wat ik zeg, want wie weet gebeurd dat wel bij een eventuele volgende zwangerschap. De verhalen van het voortdurend overgeven zijn ook niet mis en eigenlijk wens ik dat ook niemand toe.

Puppp heeft mij mijn doorzettingsvermogen getoond. Daar ben ik wel dankbaar voor, maar eigenlijk had ik die jeuk liever niet gehad. Door de medicijnen die ik kreeg tegen de jeuk mocht ik geen borstvoeding meer geven, met als gevolg dat ik een slecht drinkend kindje had. Ze lustte geen flesvoeding en weigerde het te drinken. Ik was blij met ieder minislokje dat in haar maagje kwam, hoewel ik wist dat het te weinig was.

De artsen konden mij verder niet meer helpen, zelfs niet met medicijnen. Nadat de kuur was afgelopen mocht ik mijn melk weer geven aan mijn lieve kindje. Iedereen zei tegen mij dat als zij in mijn schoenen hadden gestaan de borstvoeding hadden opgegeven, maar ik wilde het per se doorzetten. Sowieso tot zes maanden. De jeuk begon toen ze twee maandjes was en was eigenlijk pas geminderd na drie maanden er 24/7 iedere minuut last van te hebben gehad.

Inmiddels is mijn dochtertje zeven maanden en ze krijgt nog steeds borstvoeding.
Ik ben blij dat ik heb doorgezet. Nog steeds krijgt ze iedere dag mijn melk. En het doet mij goed te zien dat zij daarvan groeit.

elise de boerIk ben Elise de Boer en ik ben 25 jaar. Inmiddels ben ik alweer bijna twee jaar getrouwd met mijn man, die toevallig ook al de Boer met zijn achternaam heette. Nee, nee we zijn echt niet stiekem familie van elkaar. Inmiddels verwachten wij ons eerste kindje, een dochter. In het dagelijks leven doceer ik beeldende vakken en kunstgeschiedenis.

Mommy Online
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

4 thoughts on “Column – Puppp

  1. Heftig lijkt me dat.. continu jeuk!
    Had er nog nooit van gehoord eigenlijk…
    Gelukkig is het nu over en kun je gewoon weer borstvoeding geven, goed doorgezet!!

  2. Ik kende het ook nog niet maar heb het natuurlijk even opgezocht en yeetje, wat heftig zeg…. dat wens je niemand toe. Knap dat je ondanks alles toch nog door bent gegaan met borstvoeding.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top