Je bent hier
Home > Columns > Column: De clichés zijn waar

Column: De clichés zijn waar

timeToen ik zwanger was vertelde iedereen mij hoe snel zo’n kindje groeit. Iedereen zei mij ook “het is cliché, maar het is wel waar.”  Ik geloofde iedereen wel, maar toch had ik zoiets van ik zal het wel zien.

En nu zie ik het! Ja het gaat snel. En guess what…ik betrap mezelf erop dat ik hetzelfde zeg, maar het komt omdat ik het nu zelf mee maak. Als ik mijn kleine meid vergelijk met een kindje van twee jaar, dan is ze nog zo ieniemie klein. Maar zodra ik weer samen met haar op de bank zit, dan voelt ze al weer zo groot. In het begin zei ik zelf “kon je maar ietsje langer klein blijven”, maar om eerlijk te zijn geniet ik van iedere stap en ieder momentje dat ze groeit.

De geluidjes die meer verschillende tonen krijgen, het ontdekken van handjes en voetjes, het zelf proberen het speentje in haar mondje te doen, het trappelen met de beentjes, een lachje wanneer je goedemorgen zegt, oogjes die je volgen en zoeken naar mijn stem als ze mij niet kan zien. Ik wist niet dat het zo leuk was.
Nog steeds heb ik geen televisie nodig. Ik geniet er zo van om met haar op de bank te knuffelen of samen te wandelen met haar in haar knalgroene kinderwagen.

Ja het is  cliché en ik vind het ook. Soms zou ik willen dat ze alweer ietjes groter is, ik heb er namelijk al zo veel zin in om samen naar de kinderboerderij te gaan, samen te kleuren, cupcakjes te bakken of gewoon heerlijk samen puzzelen. Deze tijd komt vanzelf.

Dit zegt ook iedereen “de tijd gaat snel.” Dat is ook zo. Maar nu geniet ik eerst nog even van mijn kleine en toch al grote meisje.

elise de boerIk ben Elise de Boer en ik ben 25 jaar. Inmiddels ben ik alweer bijna twee jaar getrouwd met mijn man, die toevallig ook al de Boer met zijn achternaam heette. Nee, nee we zijn echt niet stiekem familie van elkaar. Inmiddels verwachten wij ons eerste kindje, een dochter. In het dagelijks leven doceer ik beeldende vakken en kunstgeschiedenis.

Mommy Online
Mommyonline.nl is een online platform dat in 2009 is opgezet dóór en vóór (aanstaande) mama’s met kinderen van alle leeftijden. Een interactieve, complete en hippe mamablog over echte vrouwen en hun verhalen met betrekking tot het opvoeden van hun kinderen. Anno nu is Mommyonline.nl een mama-lifestyle blog met artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.
https://www.mommyonline.nl

3 thoughts on “Column: De clichés zijn waar

  1. Het gaat inderdaad snel. Ik woon in het buitenland dus ik zie de kindjes in mijn familie niet zo vaak (ik heb twee neefjes van 1,5 en 4) en elke keer wanneer ik ze na een paar maanden terug zie val ik omver van hoe snel ze weer gegroeid zijn.

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top