Je bent hier
Home > Columns > Column | Babykriebels

Column | Babykriebels

Als het aan mijn man had gelegen, had onze zoon er al een broertje of zusje bijgekregen voor hij zijn eerste verjaardag vierde. Goed, het was dan ook wel erg makkelijk verliefd te worden op onze eerstegeborene-volgens-het-boekje.

Gelukkig was ik er ook nog om dat proces een ietsje te vertragen. Mij stond die buik, die de laatste 10 weken een serieuze skippybal begon te worden, nog scherp op het netvlies. Ook de zwaarste fysieke arbeid van mijn leven, samengevat in 12 uur bevallen was ik nog niet vergeten, net als het geven van borstvoeding, de nieuwste feature van mijn lijf wat op z’n zachtst gezegd wel even wennen was.

Pas nadat ik na die eerste 10 maanden weer iets van een nacht slaap kreeg – onze eerstgeborene-volgens-het-boekje vond ’s nachts slapen zonde van zijn tijd – voelden mijn hersenen niet meer aan als geprakte banaan. Dus kon er weer helder worden nagedacht en in De Toekomst worden gekeken.

Voorzichtig begon ik tijdens het kleren kopen voor zoonlief weer even vertederd stil te staan bij de kleine maatjes. Bij een collega op kraambezoek moest ik een traantje wegpinken. Mijn pilstrip begon me tegen te staan. Mijn man, die inmiddels wijselijk al een tijdje gestopt was zijn kinderwens kenbaar te maken, keek me hoopvol aan. Ik pakte het potje foliumzuur erbij (die was toch nog goed tot 2013) en liet mijn witte wijntje om het weekend in te luiden staan. Een tweede kindje, zouden we nog eens zoveel geluk krijgen?

Geschreven door: Maureen G.

6 thoughts on “Column | Babykriebels

 1. Hey Maureen,

  Leuk verhaal! Eigenlijk vreemd dat je niet al veel eerder “officieel” aan het columneren bent geslagen…

  Groetjes,
  Bart.

 2. Hahahah, komt me helemaal bekend voor. Voor de mannen is het toch wel heel anders. Na een bevalling hebben wij vrouwen maanden de tijd nodig om te herstellen terwijl mannen daar heel anders over denken.

  Hopelijk mogen jullie snel weer zwanger zijn. Succes.

 3. Dankjewel Bart! Leuk dat je meeleest, er komt volgende week weer een nieuw stukje. 🙂

  En ook bedankt Mandy, de komende weken kun je in mijn columns lezen hoe het ons babykriebeltechnisch vergaat!

 4. Leuk Maureen, dat nu nog veel meer mensen van jouw schrijfkunst kunnen genieten!
  Ik ben alvast een trouwe fan en zal alle verhalen graag volgen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top