Je bent hier
Home > Columns > Column | Babykriebels deel 2

Column | Babykriebels deel 2

Met veel liefde sla ik mijn vrijdagse haring over en besmeer ik mijn brood niet meer dagelijks met leverworst. Het kost wat moeite, maar ook de sashimi laat ik wijselijk staan. Ik rookte gelukkig al niet, dus dat hoef ik ook niet te missen.

Er moeten immers Voorzorgsmaatregelen genomen worden als je een kinderwens hebt, al helemaal als die Zeer Actief is. Voor mijn rauwe vis en chardonnay krijg ik ovulatietesten in de plaats, is dat wat ze een win-win situatie noemen? Tja, een kindje op de wereld zetten is niet bepaald hetzelfde als een auto kopen, en dat begint al in het voortraject. Als toekomstige moeder moet je geduld hebben, de natuur zijn werk laten doen, en dat is nou nét waar ik heel slecht in ben. Zo slecht, dat ik al dágen voor ik ongesteld moet worden naar de zwangerschapstesten sta te kijken. Je hebt tegenwoordig ook testen die je vroeg kunt doen. Even sta ik er zelfs mee in mijn hand, te denken aan hoe geweldig het zou zijn als er dan een tweede streepje op zou verschijnen… Totdat Stijn van anderhalf in de kinderwagen duidelijk andere plannen heeft en ik, bijna opgelucht, de test terugleg en zoals beloofd aan zoonlief naar de speeltuin wandel.

Pff. Ik moet wachten. Er zit echt niets anders op. Twee weken geduld, op z’n minst. Voor mijn eigen veiligheid vraag ik mijn man of hij de boodschappen bij de drogist haalt, gedurende deze veertien dagen.

Gelukkig loopt er een dreumes in huis rond die met zijn auto’s, bussen, blokken en treinen de beste afleiding vormt. Met zijn grote reebruine ogen schudt hij gedecideerd ‘NEE!’ als ik hem vraag of hij een broertje of zusje zou willen. Best begrijpelijk, want aandacht (en speelgoed) delen is nou niet altijd een groot feest.

Geschreven door: Maureen G.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top