Je bent hier
Home > Headlines > Blog Maureen | Veilig zwanger

Blog Maureen | Veilig zwanger

Nu ik het “veilige” 32 weken gebied heb gehaald geeft dat veel rust. Wat zo’n zwangerschap bewust én onbewust al niet met je doet…

Toen ik zwanger was van Stijn had ik géén idee wat me te wachten stond. Je kunt er nog zoveel over lezen en fantaseren, maar niets haalt het bij de werkelijkheid. Als ze je kind voor het eerst op je buik leggen, de moeder in jou daarmee ook geboren wordt, de bevallingsklus geklaard, dan begint het zorgen. Stijn hoorde er meteen bij, vanzelfsprekend, niet meer weg te denken, helemaal centraal. Iets mooiers had ik me niet kunnen bedenken. En ook na maanden slapeloze nachten en tepelkloven dacht ik er nog zo over. Je kind is inderdaad het mooiste wat er is.

Dit alles weet ik nu. Maar toch is zwanger zijn van je tweede kind in dat opzicht niet anders. Ja, ik weet nu dat indalingsweeën geen reden tot paniek zijn, en ik weet welk circus er straks zal beginnen met kraamzorg en consultatiebureau over de vloer. Maar de nieuwsgierigheid naar het mensje in mijn buik, hoe hij zal zijn, zal ruiken, zal klinken. Hoe hij zijn handjes om mijn vinger zal krommen en hoe het zal voelen als hij tegen mij aanligt, slapend of met babyverdriet – al die vragen en gevoelens zijn even groot en nieuw als de eerste keer.

En deze keer zal er ook een peutertje zijn die opeens een broertje heeft. Die opeens niet meer de kleinste is, nee, de grote broer is hij, zomaar van de ene dag op de ander. Zijn t-shirt met “grote broer” hangt al klaar in zijn kast. Hij ziet mijn buik met de week groter worden en is er heel lief voor – hij geeft er kusjes op, aait er over en “poetst” hem als we in bad zitten. Ik hoop dat hij ook zo lief zal zijn voor zijn kleine broertje, straks. Gelukkig heeft Stijn er verder nauwelijks besef van. Als hij maar met zijn treinen kan spelen en stickers kan plakken is het goed.

Februari 2012 en het sneeuwt. Nog een reden te meer voor babylief om nog een paar weken warm bij mij te blijven.

3 thoughts on “Blog Maureen | Veilig zwanger

  1. zeker weten ik hoop dat die nog minstens 4 weken blijft zitten en zet hem op het is zo leuk hoe lief ze kunnen zijn voor hun kleine broertje of zusje in jou geval dan een klein mannetje geniet er van en ik wacht je andere stukjes weer af
    gr

  2. wat een mooi moment lijkt me dat als stijn zo lief doet tegen je buik! Dat word vast een hele lieve broer! ik wens je een mooie bevalling en een prachtige eerste momenten met je 2e kindje!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top