Je bent hier
Home > Columns > Column | Babykriebels deel 3

Column | Babykriebels deel 3

Het moge duidelijk zijn. Zwanger zijn is een wonder, echo’s zijn fantastisch, je kindje voelen koprollen is tot tranentrekkend toe ontroerend en de opluchting en trots na bevalling met geen pen te beschrijven.

Maar het niemandsland tussen mogelijke bevruchting en moment van zwangerschapstest is vreselijk. Tenminste, zo ervaar ik het.

Ik voel me…. anders. Niet dat ik, zoals ik wel eens vrouwen om me heen hoor zeggen “meteen voelde dat het raak was!”. Ik voel duidelijk wel… iets. Iets anders. Maar of ik me nu ínbeeld dat ik moe ben en zelfs al misselijk, of dat er al een heel proces in mijn lijf bezig is waar ik geen weet van heb, geen idee.
Vreemd ook dat ik de geur van onze overigens zeer neutrale deodorant niet meer kan uitstaan. En een verklaring voor mijn hormonale tranen bij Extreme Home Makeover heb ik ook niet (het kan niet veel erger, toch?).

In elk geval is dreumes Stijn erg blij met me. Ergens zat er kennelijk nog een extra voorraadje moederliefde, dat er nu uitkomt. We bouwen treinbanen, eindeloos torens van Duplo, bezoeken de paardjes dagelijks en als hij om 5.30u wakker wordt (een tijdstip waarop ik normaal in halfslaapstand de fles sta te maken), sta ik één en al glimlach naast zijn bedje.
Misschien ben ik wel schijnzwanger.

Geschreven door: Maureen G.

3 thoughts on “Column | Babykriebels deel 3

  1. Wat herkennend geschreven,
    het is idd een vreselijke tijd tussen de mogelijke bevruchting en moment van zwangerschapstest.
    Wat kan dat voor je gevoel soms lang duren, zolang dat je jezelf al (schijn) zwanger vind!

    Succes met geduld opbrengen en je bent niet de enige hoor!

    Groetjes Rinny

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top