Je bent hier
Home > Columns > Baby kriebels: 4

Baby kriebels: 4

Ik had het kunnen weten na die hormonale tranen bij zielige kindjes bij Extreme Home Make-Over.

Want ik ben niet schijnzwanger….. Ik ben echt, helemaal, hartstikke, ontzettend en heel erg zwanger!
Met kloppend hart sta ik de zwangerschapstest af te rekenen. Het kan de cassière natuurlijk helemaal niks schelen, ze rekent misschien wel twintig testen af op een dag. Maar voor mij is dit al een bijzondere ervaring. Maar dan weet ik natuurlijk nog niet of er wel iets zal gebeuren.

Volgens de instructies laat ik de test na gebruik rustig op het aanrecht liggen. Ik verwacht er (bijna) niks van, want het zou toch té bijzonder zijn, zo snel weer zwanger? Als ik het maar wéét.

Bijna achteloos kijk ik na een paar minuten naast me, want ik heb het nuttige met het aangename (nou ja…) combineerd, en ben gaan afwassen. En dan kijk ik nog een keer. Is het…. Zou het echt…. Staan daar nu twee streepjes? Ik heb prima ogen en vertrouw daar normaal moeiteloos op, maar nu kijk ik tien keer. Ik heb de neiging om met die test te lopen schudden. Alsof ‘ie stuk kan zijn en hij het zich verbeeld dat er volop hCG in mijn lichaam zit. Gelukkig voor de plaatselijke drogist koop ik in de plaats daarvan nog twee testen. Ook een digitale, wat een uitvinding. Daar staat het namelijk, zonder twijfel, ZWANGER!

In films hoor je mensen op dat soort momenten zeggen, “zit je?”. Ik moet er ook even bij gaan zitten, nadat ik van gekkigheid de woonkamer drie keer hebt rondgedanst – onze dreumes kijkt me meewarig aan terwijl hij zoet met zijn duplo in de weer is. Wat een geluksvogels zijn wij. Een tweede kindje in de maak, en dat allemaal in mijn buik, wat is dit toch groots.

6 thoughts on “Baby kriebels: 4

  1. Gefeliciteerd Maureen!!!
    Geniet ervan.

    Fijne zwangerschap gewenst!

    Ps: Ik heb afgelopen dinsdag getest en ook positief!

  2. Gefeliciteerd! Wat een heerlijk moment als je het wilt en de test bevestigt dat!

  3. Joepie! wat leuk! Geniet ervan want het gaat zeker met een 2e nog zoveel sneller!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top