Je bent hier
Home > Zwanger > Blogs Zwanger > Blog Maureen | 30 weken zwanger

Blog Maureen | 30 weken zwanger

Het is een hele tijd geleden dat ik voor het laatst een blogstukje schreef. De zwangerschap van ons tweede wonder is erg spannend gebleken. Bloedverlies en weeën zorgden ervoor dat het met tijden zenuwslopend was. Zo gek, er zit een mensje in je buik die je helemaal nog niet kent, en toch is hij je zo vertrouwd en wil je er alles aan doen hem niet te verliezen. Je kunt er weinig aan doen, behalve hopen en afwachten.

Het hopen heeft zijn vruchten in elk geval afgeworpen want ik ben 30 weken en nog steeds zwanger van een heel sterk…. mannetje. Ja, we krijgen een tweede zoon, onze Stijn krijgt een broertje! Dat wordt heel wat spelen met treinen en voetballen voor papa. En sterk is hij zeker, ik heb er zelfs een beurse plek van aan de binnenkant van mijn (al enorme) buik.

Nu kraamzorginspecties, blije doos, kraampakket, geboortekaartjes, voorlichtingsavonden in het ziekenhuis en groeiecho’s aan de orde van de dag zijn begin ik voorzichtig al nerveus te worden voor De Bevalling. Zal ik me erna ook zo enorm opgelucht voelen als bij de geboorte van Stijn? Een soort oergevoel, We Did It! Zal ik weer het idee hebben dat ik de hele wereld aankan, ook al bestaat die de eerste tijd met name uit vele, vele (nacht)voedingen, krampjes wegwiegen en staren naar die wolk van geluk in het wiegje?
Zal ik weer vol verbazing kijken naar zo’n mooie dappere jongen die voor het eerst op mijn buik ligt? Vast wel.

Het kamertje is zo goed als klaar, kleertjes zijn uitgezocht, de nesteldrang is gaan liggen… Nu nog 7+ weken vol ongeduld afwachten tot het wonder werkelijkheid wordt. Ik kan niet wachten (maar doe dat natuurlijk wel)!

2 thoughts on “Blog Maureen | 30 weken zwanger

 1. Gefeliciteerd met je 30 weken zwangerschap, volgende is de 36 weken halen 🙂 .
  Wat leuk dat jullie een 2de zoon krijgen, papa gaat het zo te lezen druk ermee krijgen 🙂

  Doe het rustig aan en geniet van je laatste weken!

 2. Wat fijn dat het nu goed gaat! En wat leuk een broertje erbij!
  Vind Stijn het al spannend? Ik ben er van overtuigd dat hoeveel kinderen je ook gaat baren je altijd dat oer gevoel hebt! een geweldig gevoel vind ik zelf! toen ik lag te bevallen dacht ik heel vaak aan een bordje wat bij mijn tandatrs aan de muur hangt: ook dit gaat voorbij haha
  Maar het is ook echt zo als je eenmaal mag persen kun je ook zoveel kracht geven dat dat gevoel je wel weer extra kracht kan geven. Geweldig!
  Alvast heel veel succes bij de bevalling en geniet er nog lekker van!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top